Pimp my site

  • Nieuwe vormgeving voor Alex Beleggerssite
  • Technologie: 80dB
  • Andere projecten: betrokken bij Alex vanaf de start*
  • Klant sinds 2009

80dB heeft de vormgeving van de klantensites Zelf beleggen, Vermogensbeheer en Advies technisch uitgevoerd. De klantensites zijn de sites waarop klanten van Alex hun orders plaatsen, portefeuilles bekijken, adviezen opvolgen en statussen bekijken. Denk aan functionaliteiten als een risico-indicator of een automatisch bijwerkend indicesoverzicht.

Onderdelen van de verschillende pagina’s zoals Portefeuille overzicht, Order plaatsten, Streaming koersen hebben wij opnieuw ontwikkeld. Het project kende een zeer korte doorlooptijd. Dat was alleen haalbaar door ontwikkeltrajecten parallel te laten plaatsvinden. Mensen van BinckBank waren hierbij nauw betrokken.
 

Complexe website

De website van Alex zit ingewikkeld in elkaar. Er vindt continu interactie en uitwisseling plaats tussen componenten, die gebouwd zijn in ASP, HTML, Javascript, CSS en Flash. De uitdaging was om die componenten hetzelfde te laten werken en er hetzelfde te laten uitzien. Ondanks de beperkingen van het wat oude ASP zijn de oplossingen niet uit de tijd.
 

Driedelig maatpak

Dagelijks maken meer dan 100.000 klanten zeer intensief gebruik van deze sites. Zij zijn gewend aan betrouwbaarheid en snelheid bij het online beleggen en opbouwen van hun vermogen. Beleggersgoeroe Sem van Berkel beschreef het nieuwe uiterlijk van de sites als een “driedelig maatpak, fris, ruim, overzichtelijk”.
 

Over Alex (en 80dB) 

Alex is opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van online beleggen. Sinds 2009 is Alex uitgegroeid tot Alex Vermogensbank en onderdeel van BinckBank N.V. Een Nederlandse onderneming met een beursnotering op Euronext Amsterdam.

*80dB heeft vanaf de start van Alex meegewerkt aan het bouwen en uitbreiden van de software voor Alex. Personeel van beide bedrijven heeft daarbij zeer nauw samengewerkt. Die samenwerking loopt nog steeds.