Festival Oude Muziek

•Fotografie: Marco Borggreve
•Postproductie en art beeld: 80dB
•Opdrachtgever: Marco Borggreve

In opdracht  van  fotograaf  Marco Borggreve heeft online bureau 80dB voor Festival Oude Muziek het festivalbeeld ontwikkeld.  Marco  Borggreve is dé fotograaf voor de wereldwijde top van klassieke musici.  Naar aanleiding van het thema  van dit jaar, ‘Sweelinck & Bach’ , kwam  Marco Borggreve op het idee om Holbein als inspiratie te gebruiken.  De schilder  leefde van 1494 tot 1519. Kenmerkend  is dat Holbein woorden schilderde op zijn werken.  Dit laatste en zijn kleurgebruik komt terug  in het beeld voor het Festival.


De beeldcreatie

Wanneer je het beeld voor het eerst ziet kan het in eerste instantie  enige verwarring wekken. Waar kijk ik naar? Is dit een schilderij of is het iets anders? Door een onconventionele benadering van 80dB is een hedendaags beeld ontstaan.  Naast de nieuwe digitale middelen heeft 80dB voor dit project ook  gebruik gemaakt van de oude analoge technieken. De achtergrond en de letters zijn letterlijk  geschilderd voor dit project.  Inmiddels  is de strijd analoog versus  digitaal verleden tijd. Het analoge biedt  stijlmiddelen die met de computer niet  of nauwelijks benaderd kunnen worden.  Door deze twee te combineren is een ’hybride’ image ontstaan.


Toepassing

Het Festivalbeeld wordt onder meer op de Oude Muziek website gebruikt. Verder was het te zien op flyers, op banieren en vlaggen in de stad en op abri’s.
Door de combinatie van oude techniek en nieuwe middelen heeft 80dB een bijzonder image tot stand gebracht.


Over Oude Muziek

Al meer dan dertig jaar stimuleert de Organisatie Oude Muziek vele facetten van de oude muziek. Een steeds toenemend  aantal initiatieven stelt onder meer jong talent van overal ter wereld in staat om de oude muziek op diverse en innovatieve wijze aan een breed publiek te presenteren.