PayPal adaptive accounts

Conversie op de webshop

“Een PayPal-account aanmaken in een webshop, zonder de webshop te hoeven verlaten”. Dat was de opdracht van PayPal voor 80dB. Partners van PayPal, zoals Marktplaats, kunnen hiermee bezoekers in hun website vasthouden en de conversie vergroten. Inmiddels gebruikt PayPal deze API-technologie wereldwijd.

API voor veilig aanmaken PayPal-account

Voor het aanmaken van een PayPal-account is een formulier nodig. Dit formulier staat ‘ingeframed’ in de webshop van een PayPal-partner. Via een koppeling controleert PayPal de ingevoerde gegevens en wordt het account wel of niet aangemaakt. De klant die het account aanvraagt, stelt vervolgens zijn wachtwoord in en koppelt zijn bankrekening of creditcard aan het PayPal-account. Als dit proces is voltooid, keert de klant automatisch terug in de webshop om af te rekenen of nog verder te winkelen.

De API voor de communicatie en uitwisseling met de backoffice van PayPal was in deze opdracht cruciaal voor het veilig kunnen aanmaken van een account.  

Heel veel nieuwe PayPal-klanten

De oplossing is eerst toegepast in de webshops van Marktplaats in Nederland, België, Frankrijk en Denemarken. Nu past PayPal de technologie overal toe, waardoor PayPal vele nieuwe klanten heeft mogen ontvangen.

Over PayPal

PayPal is wereldwijd een van de belangrijkste Payment Service Providers voor veilig betalen in webshops in binnen- en buitenland. Betalen met PayPal is gratis. Afrekenen gaat via de bankrekening of creditcard van de account-houder.

Ook gebruik maken van API's? Neem dan contact met ons op voor een vrijbljvend gesprek.