VEB behartigt ook online vele belangen

Website en CMS

80dB heeft een nieuwswebsite bedacht en gebouwd waarop de VEB dagelijks artikelen en video’s plaatst. Verder staan de koersen van alle aandelen en beleggingsfondsen op de website en in de VEB-database. In 2008 was dit een website met CMS van uitzonderlijke omvang en snelheid.

De website omvat duizenden artikelen en nieuws over alle beursgenoteerde bedrijven. Wij hebben een CMS op maat gemaakt om de performance van de front-end hoog te houden en content managers maximaal te ondersteunen in de back-end. Een aantal bijzonderheden:

• Op 1 pagina de data van alle fondsen, met vergelijkingsgrafieken t.o.v. benchmarks.
• Per pagina kun je een alert opgeven om op de hoogte te blijven.
• Per artikel een reactie plaatsen.
• CMS ondersteunt diverse templates door de hele site.
• CMS-database omvat duizenden artikelen en groeit per dag.
• CMS verwerkt continu actuele content van diverse nieuwsbronnen.
• Widget om VEB-nieuws op andere websites te plaatsen.

De acties die VEB voert voor leden zijn online te volgen. In het archief vind je per actie chronologisch alle afgeronde en nog te zetten stappen.
 

Fondsen raten en selecteren

VEB krijgt via een externe feed informatie binnen over beursfondsen en beleggingsfondsen. VEB kan deze informatie bewerken, aanvullen en een rating geven. Bezoekers kunnen met een fondsselect-tool fondsen kiezen, vergelijken en details opvragen. Zij krijgen hierbij de hulp van interactieve grafieken die door 80dB ontworpen zijn. De beleggingsfondsendatabase van de VEB is nu de meest uitgebreide database in de Nederlandse markt.

Online magazine Effect

De VEB brengt wekelijks het blad Effect uit. 80dB heeft een module gemaakt, waarmee lezers online door het magazine kunnen bladeren. De module converteert een PDF-versie van het magazine automatisch naar een online bladerversie. De VEB kan zelf een index van het magazine aanmaken, zodat lezers sneller kunnen bladeren.

VEB heeft alle uitgaven van het blad sinds 2006 inmiddels online gezet. Deze zijn allemaal geoptimaliseerd voor zoekmachines. Door de enorme hoeveelheden content heeft dit de VEB veel extra bezoekers opgeleverd. 
 

Over VEB

Al 86 jaar behartigt de VEB de belangen van particuliere beleggers. De VEB telt inmiddels meer dan 45.000 leden waaronder zowel particuliere beleggers als institutionele beleggers. De VEB heeft een team van deskundigen dat zich voortdurend inzet voor de belangen van beleggers.

Zit je ook te dnken aan een nieuwe website? Neem contact met ons op om we zien wat we kunnen doen!