Ontwikkeling VliegJeWeg

•Website, aanbieder van reizen
•Concept, design en bouw: 80dB
•Klant sinds 2012

Voor reisaanbieder BIDBUYFLY heeft 80dB het online portal VliegJeWeg gebouwd waarop vliegtickets en vakantiereizen real time aangeboden en geboekt kunnen worden. Uitdaging?

Reisaanbieder

VliegJeWeg biedt vliegtickets en reizen aan naar diverse bestemmingen tegen spotgoedkope prijzen. De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag. Zo sta je niet voor onaangename verrassingen van extra toeslagen tijdens het boeken. De reizen zijn alleen te boeken door klanten met een kortingskaart van drogisterijketen Kruidvat.

One stop shop

De site van VliegJeWeg heeft een simpel ontwerp gekregen: de interface is zo gebouwd dat de klant zich niet door allerlei schermen heen hoeft te worstelen. Klanten van Kruidvat selecteren een reis, vullen hun gegevens in en betalen via iDeal; het is een one page checkout. De aanbieder is ook op Facebook te vinden. Iedere dag wordt het aanbod ververst.

Technische aspecten

  • Het boekingssysteem is gelinked aan de databases van luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en hotelketens
  • Back-end is gekoppeld aan een betalingssysteem en werkt met iDeal
  • Gebruik gemaakt van JavaScript, .Net, HTML5, JQuery, Csharp

In de back-end kan de reisaanbieder in een oogwenk zien hoeveel tickets of reizen er geboekt zijn, hoeveel reserveringen nog openstaan en welke klanten al betaald hebben.  

Over BIDBUYFLY

BIDBUYFLY koopt en verkoopt (vlieg)reizen in en op de Nederlandse markt. BIDBUFLY koopt bij de airliner en touroperator reizen in tegen het laagste tarief. Via mailings worden wekelijks meerdere bestemmingen aan een x-aantal huishoudens aangeboden. Door deze samenwerking kan BIDBUYFLY samen met de airliner of de touroperator de acties steeds weer optimaliseren en de beste deals aanbieden.